Oneens met de loonsancties van het UWV?

Bezwaar tegen loonsancties

In bezwaar tegen het UWV

Oneens met de loonsancties van het UWV?

Heeft u ten onrechte een loonsanctie gekregen van het UWV? Of krijgt u niet de gewenste uitkering waar u recht op heeft.


Wilt u in bezwaar gaan, maar weet u niet waar u moet beginnen? Schakel dan RMC in! Wij staan u bij met het maken van bezwaar tegen beslissingen van het UWV. Met jarenlange ervaringen en meer dan 2500+ dossierafhandelingen per jaar, hebben wij de kennis om u te helpen.


  • Bezwaar tegen loonsancties
  • Geen recht op IVA uitkering
  • Ondersteuning werkgevers

Verzuim kost voor een werkgever veel tijd en energie. Net wanneer u denkt al uw verzuim dossiers in orde te hebben, krijgt u van het UWV een loonsanctie voor een zieke medewerker. Of krijgt u een WGA toekenning in plaats van een IVA uitkering.

Jarenlange gevolgen

Verzuim kost voor een werkgever veel tijd en energie. Net wanneer u denkt al uw verzuim dossiers in orde te hebben, krijgt u van het UWV een loonsanctie voor een zieke medewerker. Of krijgt u een WGA toekenning in plaats van een IVA uitkering.


Een WGA uitkering komt gedurende 10 jaar ten laste van u. Een werknemer die instroomt in de WGA kost een werkgever gemiddeld €150.000,-!


RMC focust op resultaat

Het is niet nodig om maar te blijven zoeken en puzzelen op hardnekkige verzuimdossiers. Het kost tijd en geld en kan ook nog eens loonsancties opleveren wanneer wet- en regelgeving niet worden gevolgd. RMC geeft adviezen waar je veel aan hebt en direct mee aan de slag kan. Adviezen die zich binnen no time terug hebben verdiend.
Het bezwaarschrift wordt door deskundigen van het RMC gecontroleerd en onderbouwd waar nodig.

Noodzakelijke onderbouwingen

Het bezwaarschrift wordt door deskundigen van het RMC gecontroleerd en onderbouwd waar nodig.

Begeleiding bezwaarschrift

Begeleiding bezwaarschrift

// Bij bezwaar tegen
opgelegde loonsanctie //
Wij helpen u met het indienen van een bezwaarschrift bij het UWV wanneer u het niet eens bent met de opgelegde loonsanctie. En wij helpen u bij het repareren van uw dossier en een verzoek om bekorting van de sanctie.


// Bij bezwaar tegen
UWV afgegeven beschikkingen //

Wij helpen u met het indienen van een bezwaarschrift bij het UWV wanneer u het niet eens bent met een beschikking. Denk aan werknemers die een WGA-uitkering krijgen terwijl ze recht hebben op een IVA-uitkering. En wij helpen u bij het repareren van uw dossier en een verzoek om bekorting van de sanctie.

RMC ondersteunt u in het proces van bezwaar tegen het UWV. Ook tijdens eventuele hoorzittingen.

Ondersteuning aan werkgevers

RMC ondersteunt u in het proces van bezwaar tegen het UWV. Ook tijdens eventuele hoorzittingen.

    In 4 stappen wordt u geholpen

Maak een online afspraak. Samen kunnen we naar de mogelijkheden kijken.

Plan een gratis afspraak

Boek een videocall afspraak van 30 minuten. U heeft hierin de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Wij lichten onze werkwijze aan u toe.

Na ontvangst van de betaling zullen wij vragen om alle relevante documenten

Informatie uitwisselen

Er wordt per mail relevante informatie uitgewisseld. U ontvangt een eerste factuur van EUR 999,- excl. BTW die dient als aanbetaling voor het haalbaarheids-onderzoek.

Als wij alles binnen hebben, dan gaan we aan de slag met de dossiercheck!

Haalbaarheidsonderzoek

Na het ontvangen van de juiste informatie, gaan de RMC specialisten aan het werk. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek  uitgevoerd.

De terugkoppeling van onze werkzaamheden doen wij via een videocall. U ontvangt van ons een link hiervoor. Er hoeft geen programma gedownload te worden.

Videocall

Het resultaat van het haalbaarheidsonderzoek wordt teruggekoppeld aan u per videocall. Tevens ontvangt u dit onderzoek samen met de gemaakte afspraken per mail. Hierna ontvangt u een eindfactuur van EUR 1.000,- excl. BTW.

"Veiligheid bereikt men niet door muren te bouwen, 

maar door deuren te openen."

Urho Kekkonen 1900-1986

Wij zijn echte professionals en zijn gek op ons vak. Echte mensen mensen met een gezonde dosis humor. Wij werken secuur, snel, met gevoel voor verhoudingen en met oog voor detail.

Over RMC

RMC is opgericht door Cisca Hage. De casemanagers van RMC zijn onafhankelijke specialisten op het gebied van Verzuim, Arbeidsongeschiktheid, re-integratie en Risicomanagement. Wij hebben een scherp oog voor kansen en bedreigingen. En kunnen met betrekking tot het verzuimrisico bedrijfsprocessen, beleid en protocollen, verzekeringen en contracten trefzeker inrichten. Met gegarandeerd resultaat en kostenbesparingen.


Wij zijn echte professionals en zijn gek op ons vak. Echte mensen mensen met een gezonde dosis humor. Wij werken secuur, snel, met gevoel voor verhoudingen en met oog voor detail.

Samenwerking RMC consultancy

Wat anderen over RMC zeggen

review rmc
Sandor Tijhof  | Trifium Insurance
"Ik ken Cisca nu enige tijd. Sinds kort is zij weer als zelfstandige werkzaam en zeer actief zich te profileren op haar vakgebied als Riskmanager. Ik heb Cisca mogen ervaren als een expert op haar vakgebied en hoor dit ook van diverse kanten terug. Inzet van Cisca als freelance Riskmanager levert haar klanten altijd een zeer goed advies op + in 9 van de 10 gevallen forse besparingen. Daarnaast is Cisca ook een enorm aardig mens met een ongelofelijk goed gevoel voor humor."
review rmc
Paul Lammerts | Vangned
"Cisca en ik hebben voor verschillende werkgevers samengewerkt aan mooie klussen en we hebben sindsdien contact gehouden. De projecten die we gezamenlijk oppakken verlopen plezierig en succesvol. Cisca is een gedreven professional; zeer gemotiveerd, leergierig en ze houdt van een uitdaging."
review rmc
Luuk Rensen | Sparkz
"Ik ken Cisca nu enige tijd. Sinds kort is zij weer als zelfstandige werkzaam en zeer actief zich te profileren op haar vakgebied als Riskmanager. Ik heb Cisca mogen ervaren als een expert op haar vakgebied en hoor dit ook van diverse kanten terug. Inzet van Cisca als freelance Riskmanager levert haar klanten altijd een zeer goed advies op + in 9 van de 10 gevallen forse besparingen. Daarnaast is Cisca ook een enorm aardig mens met een ongelofelijk goed gevoel voor humor."
€ 1.999,- per procedure

Bezwaar UWV bij loonsanctie

  • Begeleiding bezwaarschrift
  • Onderbouwing bezwaarschrift
  • Ondersteuning tijdens proces

                   

Veelgestelde vragen: bezwaar tegen loonsanctie

Wat doen jullie precies?

Wij staan u bij met het maken van bezwaar tegen beslissingen van het UWV. Met jarenlange ervaringen en meer dan 2500+ dossierafhandelingen per jaar, hebben wij de kennis om u te helpen.

Voor wie is het geschikt?

Onze producten zijn geschikt voor MKB-ers met een loonsom vanaf EUR 1.000.000,- en hun werknemers in de zakelijke dienstverlening, het onderwijs, de zorg, de industrie of (semi)overheid. U heeft een loonsanctie gekregen van het UWV of er is een beslissing genomen waar u het niet mee eens bent.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

Je kan gelijk een afspraak maken. Neem een kijkje naar onze agenda hierboven voor de beschikbaarheid.

Wat zijn de kosten?

De kosten per procedure bedragen €1.999,- excl. BTW.

Hoe gaan jullie te werk?

1. Er wordt een afspraak gepland
2. Er wordt een betaallink verstuurd
3. Er wordt informatie uitgewisseld
4. RMC specialisten gaan aan het werk en doen de volgende dingen
– Er wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd

Er zijn twee mogelijke uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek. 1. Voortzetten van het bezwaar en inhoudelijk onderbouwen (inclusief medische onderbouwing door een bedrijfsarts). 2. Dossier repareren en een verzoek doen voor bekorting van de opgelegde sanctie. Dit houdt in dat onvolkomenheden in het dossier worden hersteld en dat UWV om bekorting van de aan de werkgever opgelegde loonsanctie wordt gevraagd.

5. Het resultaat van het haalbaarheidsonderzoek wordt teruggekoppeld aan de werkgever per videocall. Na de videocall wordt een bevestiging van het gesprek en de daarin gemaakte afspraken gestuurd per e-mail. Bij deze e-mail wordt ook het resultaat van het haalbaarheidsonderzoek gevoegd.

Begeleiden jullie ook een hoorzitting?

Indien het bezwaar leidt tot een hoorzitting, dan zullen RMC specialisten uw begeleiden tijdens dit proces.

                 

Neem contact op!

Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact op! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.